sa sastanka / - SA SASTANKA
29/06/2022 u 15:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužioci će imati punu podršku EUROJUST-a

Tokom sastanka sa predsjednikom EUROJUST-a istaknuto je da je da je riječ o prvoj posjeti EUROJUST-u od strane rukovodilaca Državnog tužilaštva Crne Gore od potpisivanja Sporazuma o saradnji 2016.godine

Delegacija Državnog tužilaštva Crne Gore, na čelu sa vršiteljkom dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Majom Jovanović, boravi u zvaničnoj posjeti Evropskoj jedinici za pravosudnu saradnju (EUROJUST) u Hagu. Tokom sastanka pohvaljena je dosadašnja saradnja sa EUROJUST-om i istaknuto uvjerenje da će se, na obostrano zadovoljstvo, saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, posjeta je organizovana na poziv predsjednika EUROJUST-a Ladislava Hamrana.

Tokom sastanka sa predsjednikom EUROJUST-a istaknuto je da je da je riječ o prvoj posjeti EUROJUST-u od strane rukovodilaca Državnog tužilaštva Crne Gore od potpisivanja Sporazuma o saradnji 2016.godine.

 - Sagovornici su se saglasili da je glavni prioritet i istovremeno najveći izazov pred Državnim tužilaštvom Crne Gore borba protiv organizovanog kriminala i  korupcije na visokom nivou, u čemu će državnotužilačka organizacija Crne Gore imati punu podršku EUROJUST-a - navode iz Tužilaštva.

Sastanku sa predsjednikom EUROJUST-a pored v.d. VDT-a Maje Jovanović, prisustvovali su glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, državna tužiteljka za vezu sa EUROJUST-om Jelena Đaletić, načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, sekretarka Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore Maja Raspopović i savjetnik u Specijalnom državnom tužilaštvu Milan Dakić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:20