Новац / - ФОТО: UNSPLASH
01/04/2022 u 14:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У наредним данима исплата прве рате за бивше раднике рударско-металског сектора

На адресу Министарства пристигло jе преко 4,75 хиљада приjава- наводи се у саопштењу

Исплата прве рате финансиjске подршке за бивше раднике из рударско-металског сектора обавља се у континуитету, саопштили су из Министарства економског развоjа и додали да се у наредним данима очекуjе извршење свих исплата за позитивно донесена рjешења.

Исплате се обављаjу у складу са Законом о финансиjскоj подршци за бивше запослене из сектора рударске и металске индустриjе.

-Jавни позив за приjаву за остваривање финансиjске подршке траjао jе од 10. jануара до 10. марта. На адресу Министарства пристигло jе преко 4,75 хиљада приjава-  наводи се у саопштењу.

Због повећаног броjа приjава, Комисиjа за разматрање приjава и испуњености услова за додjелу финансиjске подршке, уз оснажене капацитете, интензивно ради како би пристиглу документациjу обрадила у наjкраћем могућем року.

У складу са тим, у континуитету, након обраде и позитивне оцjене, Министарство економског развоjа упућуjе рjешења за остваривање права на ову финансиjску подршку Министарству финансиjа на плаћање.

- Како jе пристигао велики броj приjава од бивших радника из других привредних дjелатности, коjе ниjесу обухваћене Законом, овом приликом позивамо jавност на стрпљење и разумиjевање, jер Министарство економског развоjа предано ради како би финансиjску подршку примили радници рударско-металске индустриjе коjи су се приjавили у року, прилажући потпуну документациjу, а коjи, приjе свега, испуњаваjу услове прописане Законом - додаjе се у саопштењу.

Из Министарства економског развоjа су напоменули да су средстава за ту намjену већ у буџету за ову годину, а планирана су и буджетом за наредну.

- Овим законом уређуjе се остваривање права на финансиjску подршку особама коjе су биле запослене у предузећима у сектору рударске и металске индустриjе, а у чиjоj власничкоj структури jе била држава и коjима jе престао радни однос увођењем стечаjа у тим друштвима. Представља први закон коjим jе започета борба за исправљање дугогодишње неправде коjу су трпjели радници Црне Горе- закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 01:19