СЛУЖБЕ ЗАШТИТЕ И СПАШАВАЊА / - фото: ПГ БИРО
30/06/2021 u 22:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У Подгорици 13 пожара за 24 сата, изгорjели возило и барака

Из Службе заштите и спашавања Главног града подсjећаjу грађане да ће у свим случаjевима гдjе постоjи наjмања сумња у вези са начином настанка пожара бити предузете све мjере

Служби заштите и спашавања Главног града су у протекла 24 часа упућене 23 приjаве, од коjих се 13 односило на пожаре траве и ниског растиња.

Како jе обjављено на Фацебоок страници Службе заштите, приjавлjени су пожари у широj околини града и то у близини Декар пумпе, у Рогамима, код Толошке шуме, у Доњим Кокотима, Махали, у близини Депониjе, у кругу аеродрома Шпиро Мугоша, на Конику, Гостилjу, у Зети, Фармацима и у два наврата у Доњоj Горици, у близини стадиона.

“Данас око 12 часова и 44 минута по приjави коjа jе упућена да jе пожар захватио траву и ниско растиње у мjесту Фармаци, на лице мjеста изашла jе jедна посада са два ватрогасца. Доласком на ту локациjу припадници Службе затекли су возило у пожару, као и помоћни обjекат – бараку. Пожар jе локализован у 13 сати и пет минута”, наводе подгорички ватрогасци и додаjу да, на срећу, у пожару нико ниjе повриjеђен, али jе причињена велика материjална штета.

Из Службе заштите и спашавања Главног града подсjећаjу грађане да ће у свим случаjевима гдjе постоjи наjмања сумња у вези са начином настанка пожара бити предузете мjере и радње како би се утврдила одговорност.

“Осим поменутог реализована су три превоза воде у безводном подручjу града, три интервенциjе на уклањању змиjа и два обиласка критичних локациjа. Такође одрађена су и два контролисана палjења за потребе грађана коjи су желjели да на сигуран и безбjедан начин изврше спалjивање одређене површине”, истичу у Служби заштите, апелуjући на све грађане да сви заjедно даjу допринос очувању имовине и зелених површина Подгорице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:05