Božović uručio Voleru zvanje počasni porfesor / - UCG
12/09/2024 u 11:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UCG: Profesoru Univerziteta u Minesoti uručeno prestižno priznanje

Profesoru sa Univerziteta u Minesoti Voganu Voleru danas je uručeno prestižno zvanje "Počasni profesor".

Priznanje je Voleru uručio rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović.

Voler je jedan od vodećih stručnjaka u svijetu u oblasti numeričkog modeliranja toplotnih i hidrotermalnih procesa, industrijskog procesiranja metala, bioinženjeringa i zaštite životne sredine.

Voler je, kako navode iz UCG, dao značajan doprinos Mašinskom fakultetu, naročito na smjeru Energetika, gdje je tokom proteklih 15 godina doprinio unapređenju kvaliteta i kvantiteta istraživačkog rada.

Potpisan Memorandum za unapređenje zdravstvenog sistema i obrazovanja

Ovo počasno zvanje Voleru je dodijeljeno na predlog Mašinskog fakulteta.

- Povod za njegov dolazak u Crnu Goru bila je i nedavno održana međunarodna konferencija o matematičkim i numeričkim metodama za termalne i energetske probleme u Budvi. Konferencija je okupila naučnike iz cijelog svijeta i organizovana je u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore - zaključeno je u saopštenju UCG. 

Profesor Voler je autor preko 350 radova u vodećim naučnim časopisima, sa više od 19.000 citata, što ga svrstava među najistaknutije stručnjake u oblastima prostiranja toplote, mehanike fluida, geomehanike i zaštite životne sredine. Kao komentor i član komisije za doktorske disertacije, dao je neprocjenjiv doprinos mladim istraživačima, kao i ugledu Univerziteta kroz učešće na međunarodnim konferencijama.

Povod za njegov dolazak u Crnu Goru bila je i nedavno održana međunarodna konferencija o matematičkim i numeričkim metodama za termalne i energetske probleme u Budvi. Konferencija je okupila naučnike iz cijelog svijeta i organizovana je u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, Swansea University iz United Kingdom i Univerzitetom u Napulju "Parthenope", uz podršku Centra za istraživanje i razvoj vjetroenergetskih i baterijskih sistema.

Svečano uručenje zvanja "Počasni profesor" predstavlja simbol zahvalnosti Univerziteta Crne Gore profesoru Voleru na njegovom predanom radu i podršci akademskoj zajednici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 23:18