/ - PHOTO BY MIMI THIAN ON UNSPLASH, ILUSTRACIJA
17/07/2023 u 18:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UCG: U drugom roku predato 266 prijava

Iz UCG su kazali da se na Arhitektonski fakultet prijavilo 20 kandidata, Biotehnički 22, Ekonomski pet, Elektrotehnički devet, Fakultet dramskih umjetnosti 13, Fakultet likovnih umjetnosti četiti, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 12, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 15

Za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore (UCG), u drugom roku, prijavilo se 266 kandidata, saopšteno je iz te visokoobrazovne institucije. Kako se navodi, 200 prijava je stiglo elektronskim putem, a 66 lično.

Iz UCG su kazali da se na Arhitektonski fakultet prijavilo 20 kandidata, Biotehnički 22, Ekonomski pet, Elektrotehnički devet, Fakultet dramskih umjetnosti 13, Fakultet likovnih umjetnosti četiti, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 12, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 15.

Prijave na Filološki i Filozofski fakultet je poslalo po 19 kandidata, Građevinski devet, Mašinski 16, Medicinski 57, Metalurško-tehnološki devet, Muzičku akademiju četiri, Pomorski fakultet 14 i Prirodno-matematički devet.

Iz UCG su podsjetili da se testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu sjutra.

Raspored termina polaganja predmeta, kako su naveli, biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

“Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se srijedu i četvrtak, prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica”, dodali su iz UCG.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se u petak i subotu, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:52