/ - SHUTTERSTOCK
01/07/2024 u 19:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Udruženje pravnika: Pitanje državljanstva ne tretirati na način koji izaziva konfuziju

Udruženje pravnika Crne Gore pozdravilo javno saopštene stavove vezane oko demantija Vlade u vezi sa najavama ustavnih promjena i izmjena sistemskog zakona kojim se uređuje pitanje crnogorskog državljanstva.

Kompletnost predmetne materije i nepostojanje neophodne stručne i uporedno-pravne analize, kako su saopštili, nalaže da se akteri političkog i javnog života suzdrže od tretiranja ovog pitanja na način koji izaziva konfuziju i devastaciju ozbiljnog i odgovornog pristupa.

- Ponavljamo već iskazani stav Udruženja pravnika da ranije ponuđena "rješenja" nijesu ustavno prihvatljiva, a stav da se "bilateralnim sporazumom planira izmjena Ustava" nonses koji ne zavrjeđuje ozbiljniji komentar- navode u saopštenju.

Podsjećamo, premijer Milojko Spajić danas je u odgovru na poslaničko pitanje Ivana Vukovića (DPS) rekoa da nije „izašao sa predlogom o izmjeni Zakona o državljanstvu“ već je "na konferenciji za medije koja je bila posvećena potpuno drugoj temi, na novinarski upit u najkraćem iznio svoj stav o ovom pitanju". On je kazao da Vlada ne radi na izmjeni Zakona o crnogorskom državljanstvu te da partija kojoj pripada, kao dio parlamentarne većine nikada neće podržati nijedno rješenje suprotno Ustavu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 19:04