Udruženje za podršku Roma i Egipćana iz Berana / Udružene za podršku Roma i Egipćana iz Berana
05/06/2024 u 20:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Udruženje za podršku Roma i Egipćana: Obezbijeđena praksa za Vedata Dibranija

Predstavnici Udruženja za podršku Roma i Egipćana iz Berana Nikola Raičević i Emin Temalj posjetili su Srednju stručnu školu „Vukadin Vukadinović” povodom obrazovanja učenika RE populacije u toj školi.

Predstavnike ove organizacije primio je direktor škole Miodrag Popović, pri čemu se razgovaralo o obrazovanju u toj ustanovi. Inače, jedna Romkinja je završila prije dvije godine ovu školu, dok je ove školske godine jedan učenik završio smjer za konobara. Trenutno u ovoj školi ima još četiri učenika/ce iz RE populacije, što je izuzetan uspjeh i podstrek budućim učenicima RE populacije i uopšte srednjoškolskom obrazovanju.

Na sastanku je dogovoreno da se obezbijedi praksa za učenika Vedata Dibranija u trajanju od dva mjeseca a što će se finansirati preko NVO "Mladih Roma" iz Podgorice.

Predstavnici Udruženja su istakli zahvalnost ovoj školi i direktoru Popoviću na ukupnoj podršci koju škola pruža učenicima RE populacije kao i saradnji koju imamo sa direktorom škole.

Nikola Raičević istakao je kao pozitivan primjer saradnju sa srednjim školama iz Berana u cilju obrazovanja djece RE populacije.

Sjednica Romskog parlamenta: Veliki problem što Roma i Egipćana nema u političkom odlučivanju

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 21:41