Prijave za bespravnu sječu u Bijelom Polju / Uprava za gazdovanje šumama i lovištima
30/05/2024 u 11:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Uprava za gazdovanje šumama podnijela prijavu za bespravne sječe u Bijelom Polju

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nastavlja sa borbom protiv bespravnih sječa, a intenzivirane kontrole terena daju iz dana u dan sve bolje rezultate, a novi primjer su prijave za bespravne sječe u Bijelom Polju.

- Službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u Područnoj jedinici Bijelo Polje, u zajedničkoj akciji sa službenicima Uprave policije otkrili su bespravno posječene trupce u lugarskom rejonu „Korita“ - saopštili su iz Uprave.

Kako su istakli, nakon detaljne analize terena, praćenja tragova i prikupljanja dokaza ustanovljeno je da bespravno posječeni trupci potiču iz Gazdinske jedinice „Korita“, iz odjeljenja 81a, gdje je bespravno posječeno 7 stabala smrče. Predmetna bespravna sječa evidentirana je od strane rejonskog lugara.

Nova zaplijena bespravne građe u Beranama

- U toku prikupljanja dokaza, istog dana službenici su uočili i tragove vuče trupaca, koji su ih odveli do lica M.L. iz mjesta Korita, a koji posjeduje sopstveni gater, gdje je pronađena određena količina svježe izrezane daske za koju ovo lice nije imalo potrebnu dokumentaciju. O svemu je obaviješten nadležni tužilac - saopštila je Uprava za gazdovanje šumama i lovištima.

Za tri godine osmoro osuđenih zbog šumske krađe

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jun 2024 11:50