/ FOTO UPSUL
15/07/2022 u 09:12 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uspješno evakuisan povrijeđeni pomorac na turskom brodu

Povrijeđenog je na dalji tretman preuzela ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a o svemu je obaviješten 112 OKC u Podgorici, zaključio je Lukšić

Operateri pomorsko-operativnog centra uprave pomorske sigurnosti (UPSUL), u koordinaciji sa spasilačkim čamcem SAR-1, uspješno su izveli akciju iskrcaja povrijeđenog člana posade broda UNLU-5, koji je bio usidren na barskom sidrištu.

- Nakon poziva i informacije od Lučke kapetanije Bar i PSC inspekcije, da brod koji plovi pod turskom zastavom, usidren na barskom sidrištu, traži MEDICO asistenciju iskrcaja jednog povrijeđenog člana posade, operateri Milorad Krgović i Svetozar Bukilić su uspostavili kontakt sa brodom. Ka plovilu se potom uputio spasilački čamac SAR-1 sa posadom Jasminom Kokovićem i Nikolom Boškovićem, te dva pripadnika Sektora granične policije Bar - saopštio je pomoćnik direktora UPSUL-a za sigurnost na moru Žarko Lukšić.

Uz brzu reakciju, za samo desetak minuta, čamac SAR-1 stigao je do usidrenog broda, sa kojeg su već bile spuštene skale, pa je ukrcaj člana posade srednjih godina, kome je povrijeđena ruka i transport do Gata-5 Luke Bar, završen u rekordno kratkom roku.

- Povrijeđenog je na dalji tretman preuzela ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a o svemu je obaviješten 112 OKC u Podgorici - zaključio je Lukšić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 20:48