/ - MPNI
04/07/2024 u 19:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uz ekspertsku pomoć Njemačke, pokretanje programa visokog obrazovanje na Policijskoj akademiji

Nakon posjete crnogorske delegacije Visbadenu, Njemačka, ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović je saopštila da je ova posjeta izuzetno značajna za Crnu Goru, posebno s aspekta pokretanja programa visokog obrazovanja na Policijskoj akademiji u Danilovgradu.

Na pokretanju programa intenzivno će se raditi u saradnji sa Saveznom kancelarijom kriminalističke policije (BKA) i Njemačkim policijskim Univerzitetom (DHPal), a uz podršku Vlade SR Njemačke.

- Na taj način bi i Crna Gora dobila prestižnu ustanovu iz ove oblasti, po uzoru na najsavremenije obrazovne sisteme u zemljama Evropske unije, prvenstveno na Njemačku. Mi već sa kolegama iz Njemačke radimo na pripremnim aktivnostima, tako da se nadamo da će novi program biti ponuđen budućim studentima naredne godine tj. da će njegova realizacija početi akademske 2025/26. godine, imajući na umu sve procedure koje treba sprovesti, naglasila je ministarka Jakšić-Stojanović.

Ministarka je dodala da su u toku posjete dogovorene i konkretne aktivnosti koje se odnose na unapređenje kvaliteta postojećih programa na Policijskoj akademiji, ali i na razmjenu nastavnika i učenika sa čijom realizacijom će se otpočeti već početkom sljedeće školske godine.

- Podsticanje međunarodnih razmjena i uspostavljanje intenzivne saradnje sa prestižnim obrazovnim institucijama širom Evrope i svijeta, jedan je od prioriteta Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, tako da je ova posjeta za nas izuzetno značajna i jako se radujemo budućoj saradnji u ovoj, za nas jako značajnoj oblasti, zaključila je ministarka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 19:37