Mićanović i Božović / - UCG
07/02/2024 u 11:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Veselin Mićanović dobitnik godišnje nagrade UCG

Mićanović ima impresivan naučni opus, između ostalog, doprinio rezultatima projekata koji su osigurali, kvalitetno i relevantno kontinuirano obrazovanje za nastavnike i profesore, što će rezultirati unapređenjem nastavnih metoda i praksi u visokom obrazovanju

Prof. dr Veselin Mićanović redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore dobio prestižnu godišnju nagradu Univerziteta Crne Gore za poseban doprinos razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta, saopšteno je iz UCG.

Nagradu je, kako su kazali, dobio na predlog Filozofskog fakulteta, a uručio mu je rektor UCG, prof. dr Vladimir Božović, na svečanoj sjednici Senata UCG.

- Profesor Mićanović ima impresivan naučni opus, sa preko 80 naučnih i stručnih radova objavljenih kako u nacionalnim tako i u međunarodnim časopisima, od kojih je šest objavljeno u časopisima indeksiranim na SCI/SCIE/SSCI/A&HCI listama. Autor je i koautor brojnih naučnih monografija, poglavlja u monografijama i stručnih knjiga, te je aktivno uključen u realizaciju međunarodnih projekata, od kojih su neki usmjereni na jačanje univerzitetske autonomije i transparentnosti - navodeno je na veb sajtu Univerziteta.

Iz UCG-a su kazali da Mićanović ima jednu od ključnih uloga u vođenju jednog od projekata.

- Jedan od tih projekata je Erasmus+ projekat STAND (Strengthening university autonomy and increasing accountability and transparency of Western Balkans Universities) koji se realizuje od 2021. do 2024. godine. Prof. dr Veselin Mićanović kao koordinator projekta ima ključnu ulogu u vođenju, organizovanju i implementaciji aktivnosti usmjerenih ka unapređenju sistema visokog obrazovanja u regionu. Njegov doprinos ogleda se u razvijanju strategija za unapređenje autonomije univerziteta, osmišljavanju programa za povećanje transparentnosti i odgovornosti unutar institucija visokog obrazovanja, kao i u organizovanju različitih obuka, seminara i konferencija - navodi se u saopštenju UCG.

Napominju da su njegova predanost i stručnost takođe prepoznate kroz, kako su kazali, projekte kao što je HAWKING.

- HAWKING (Harvesting (digital) Alternation in Ways that Knock-down Inaccessibility of New Generations) od 2024. do 2027. godine. Ovaj projekt ima za cilj identifikaciju, analizu i razvoj novih digitalnih alata i tehnologija koji će omogućiti veću dostupnost obrazovanja za sve, bez obzira na socio-ekonomske ili druge faktore koji bi inače mogli ograničiti pristup -  navodi se u saopštenju.

Iz UCG-a su naglasili da osim aktuelnih projekata, Mićanović je takođe doprinio rezultatima projekata koji su osigurali, kvalitetno i relevantno kontinuirano obrazovanje za nastavnike i profesore, što će, kako su kazali, rezultirati unapređenjem nastavnih metoda i praksi u visokom obrazovanju.

- Ova prestižna nagrada predstavlja priznanje za izvanredan rad i angažman prof. dr Veselina Mićanovića, koji na UCG obavlja i funkciju prorektora za nastavu, kao i potvrdu kvaliteta i angažmana Filozofskog fakulteta UCG u promociji akademske izvrsnosti i međunarodne saradnje - zaključuje se u saopštenju UCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:32