Vesna Bratić / foto: lazar ružić
11/06/2024 u 14:08 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vesna Bratić verbalno napadnuta

Bivša ministarka prosvjete Vesna Bratić potvrdila je za portal Dan da je jutros doživjela napad ispred jedne prodavnice u Podgorici. Kako je kazala, muškarac je vrijeđao, psovao i kretao se ka njoj.

Iz Uprave policije nam je rečeno da slučaj nije prijavljen.

- Vrijeđao me je, a dva momka su prišla da me odbrane. Još uvijek sam pod stresom zbog težine riječi koje mi je uputio kao što su osveta i pominjanje porodice- istakla je Bratić.

Kako je kazala, govorio joj je da je "grobarka, uništiteljka crnogorskog školastva".

- Ranije mi se ovo nije dešavalo, strahovala sam da će doći i do fizičkog napada. Prije nekoliko mjeseci sam uveče primjetila otiske muških čizama na vratima od stana, a policija je došla tek na treći poziv i bili su korektni, rekavši da će pogledati kamere. Neobično je što imamo vrata od zgrade koja se zaključavaju šifrom, a ipak je neko uspio da uđe a da ga kamera ne registruje- navela je Bratić.

Kako je kazala, smatra da za ove slučajeve prijetni i napada, istavljanja upozorenja poput otisaka cipela, smatra odgovorin pojedine crnogorsdke portale.

- Ti portali dopuštaju govor mržnje i crtanje meta ispod svojih tekstova kao i na vlasititm fejsbuk stranicama, iako je filtriranje takvih kometara moguće. Motivi ovih napada su mržnja koja se generiše već četiri godine od strane određenih struktura i mizoginija- navela je Bratić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 01:05