Građani se okupili u znak sjećanja na žrtve / - FOTO: CETINJSKI LIST
12/08/2024 u 20:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Dvije godine od tragedije na Cetinju: Građani se okupili u znak sjećanja na žrtve

Brojni građani Cetinja, članovi porodica ubijenih u tragediji koja se dogodila na današnji datum prije dvije godine u naselju Medovina, danas su se okupili u blizini mjesta zločina, u znak sjećanja na žrtve tragedije.

Među njima su bili prisutni i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković, načelnik OB Cetinje Miljan Ćirović i šef Sektora za borbu protiv kriminala Lazar Ščepanović.

Građani su u neposrednoj blizini naselja Medovina ostavili ruže i zapalili svijeće, a u čast tragično preminulih pustili su bijele balone, piše Cetinjski list.

Sa članovima porodice stradalih rAzgovarao je direktor Uprave policije Zoran Brđanin dok je u izjavi za medije kazao da je ovo tužan dan koji podsjeća i opominje.

Ono što je najbitnije, da se porodicama daju odgovori koji oni traže, te da svi učinimo da do ovoga više ne nikada ne dođe – kazao je Brđanin.

Brđanin je kazao da je policija prije dvije godine tokom tragičnog događaja reagovala u mjeri objektivno mogućeg.

Na pitanje da li je tokom tragedije na Cetinju prije dvije godine bilo propusta policije, Brđanin je kazao da je to nešto što se utvrđivalo ili eventualno treba da se utvrđuje.

image

Građani se okupili u znak sjećanja na žrtve

- FOTO: CETINJSKI LIST

Na pitanje RTV Cetinje da li se građani Cetinja u ovom trenutku mogu osjećati bezbjedno, i da li je lokalna policija materijalno – tehnički unaprijeđena u odnosu na minule dvije godine, Brđanin je odgovorio da je lokalna policija opremljenija, poručivši da građani Cetinja treba da znaju da policijski službenici rade sve što je u njihovoj moći da se građani osjećaju bezbjedno.

Podsjetimo, u znak sjećanja na nevine žrtve ovog bezumnog zločina, 12. avgust je Dan žalosti, na Cetinju su zastave spuštene na pola koplja.

Dvije godine od tragedije na Cetinju: U krvavom piru stradala i djeca

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
CETINJE TRAGEDIJA
16. septembar 2024 10:43