/ фото: Управа полиције
25/06/2021 u 16:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ево како је елитна француска јединица одржала обуку нашим специјалцима

Припадници Противтерористичке јединице су оспособљени за рјешавање најсложенијих безбједносних изазова а примјењујући искуства и добре праксе елитних специјалних јединица као што је RAID

Данас је у касарној Маслине одржана тактичко – показна вјежба припадника Противтерористичке јединице и инструктора RAID-a. Ова вјежба је била завршница успјешно реализоване обуке Рјешавања тактичких ситуација и борба против терориста. 

- Инструктори елитне француске специјалне јединице RAID одржали су петодневну обуку за припаднике Противтероритичке јединице из области тактике специјалних дејстава. Припадници Противтерористичке јединице су оспособљени за рјешавање најсложенијих безбједносних изазова а примјењујући искуства и добре праксе елитних специјалних јединица као што је RAID, у тактичком поступању наша јединица је у равни са реномираним свјетски специјалним јединицама- саопштено је из Управе полиције.

Стратешки интерес Управе полиције је константно унапређење нивоа обучености наших елитних јединица а кроз заједничке тренинге са респектабилним специјалним јединицама постиже се усавршавање вјештина тактичког поступања.

- Показној вјежби су присуствовали в.д. директора Управе полиције Зоран Брђанин, в.д. помоћник за Сектор полиције посебне намјене Милош Ракоњац, амбасадор Републике Фрнацуске у Црној Гори Кристијаном Тимоније и официр за везу при Амбасади Републике Фрнацуске у Београду Филип Дансонвил- речено је из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 00:02