Savo Kentera / -DAN
07/10/2022 u 15:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada smijenila direktora ANB-a Sava Kenteru: Kao slobodan čovjek ću moći mnogo više da kažem

Nekome nije odgovaralo to što je ANB profesionalno radila u prethodnim mjesecima, kazao je on

Vlada Crne Gore smijenila je vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Sava Kenteru, saznaje Portal RTCG.

Odluka je donešena na predlog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

Kako TVCG nezvanično saznaje, Abazović je jutros, neposredno nakon 2BS u direktornom razgovoru sa Kentrom, najavio da će predložiti njegovu smjenu.

Upitan da prokomentariše vijest da ga je Vlada na elektronskoj sjednici smijenila sa mjesta direktora ANB-a, Kentera je izjavio da takav potez Vlade mnogo govori o tome kakva je to Vlada, kao i o hrabrosti Abazovića, koji mu to, kako navodi, nije saopštio jutros, dok je bio na Forumu u Budvi.

- Nekome nije odgovaralo to što je ANB profesionalno radila u prethodnim mjesecima. Meni odgovara, ja ću kao slobodan čovjek moći mnogo više da kažem, nego dok sam bio šef ANB-a- istakao je Kentera.

Na pitanje novinarke šta će moći više da saopšti kao slobodan čovjek, nego kao šef ANB-a, Kentera je odgovorio:

- Nemojte da bilo ko misli da ću sada, kada više nijesam šef ANB-a, govoriti o stvarima koje izlaze iz uzusa nekih normi koje bi šef službe trebao da zadrži- naveo je Kentera. 

Istakao je da će se držati pravila, jer ne želi, kako je naveo, da šteti službi.

- Ta služba ima mnogo kvalitetnih ljudi. Ne želim da bilo ko misli da tamo rade kriminalci ili ljudi koji su povezani sa kriminalom. U toj službi ima izuzetno dobrih, časnih i kvalitetnih ljudi. Prije svega, profesionalaca- dodao je Kentera.

Kentera navodi da je potvrda rada ANB-a u proteklih nekoliko mjeseci rezultat tih operacija, ali i međunarodna priznanja koja su stigla sa najviših adresa.

- Nijesam to uradio sam. Uradio sam sa svojim ljudima, sa istim ljudima koje premijer optužuje da su upleteni u određene stvari- kazao je Kentera.

On je pozvao sve da, ako imaju neke dokaze, predaju ih tužiocima. 

- Izuzetno sam ponosan na svaku stvar koju sam uradio sa svojim timom i za ovu državu. Nastaviću da se borim za pravu, zapadno orjentisanu Crnu Goru i da bilo ko misli da može skrenuti ovu državu sa tog puta, neka zna da je u jednoj velikoj zabludi- zaključio je Kentera. 

Kentera je, podsjetimo, imenovan za v.d. direktora ANB-a 5. maja, nakon smjene Dejana Vukšića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:19