Сређивање плаже / - SCREENSHOT
12/10/2023 u 17:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vlada: Za dine na Adi Bojani 45.000 eura

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izdvaja pomoć za nadoknadu štete imovini HTP Ulcinjska rivijera izazvane erozijom na Adi Bojani i obezbjeđivanje uslova za narednu turističku sezonu.

Vlada je usvojila Informaciju o trenutnom stanju i potrebi sprovođenja kratkoročnih mjera izgradnje vještačkih nasipa – dina radi prevencije štete imovini HTP Ulcinjska rivijera izazvane erozijom na Adi Bojani i obezbjeđivanja uslova za narednu turističku sezonu.

- U Informaciji se navodi, da je neophodno ponovno postavljanje vještačke, privremene dine, s obzirom na to da iskustvo izvođenja ovih radova tokom prethodne dvije godine ukazuje na efikasnost zaštite tokom zimskog perioda, čime bi se zaštitili od erozije objekti na prvoj liniji od mora - navodi se u saopštenju Vlade.

U tom cilju zaduženo je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma da u što kraćem roku realizuje projekat izgradnje vještačkih dina, odnosno nasipa, kao privremene sezonske mjere za zaštitu plaže na Adi Bojani.

Za izgradnju vještačkih nasipa taj vladin resor iz sredstava sopstvenog budžeta izdvojiće 45.000 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 05:24