Slavica Ilinčić / - SLAVICA ILINčIć
07/10/2022 u 15:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojinovićev resor: Ministar nije predložio da se Slavica Ilinčić razriješi funkcije zbog revanšizma

Ilinčićka je, podsjetimo, za sve optužila SNP, navodeći da je ta partija razriješila jer je, kako tvrdi, pokrenula postupak protiv ministra Vojinovića

Pošto je juče na sjednici Vlade donijeta odluka da se direktor Direktorata za predškolsko vaspitanje, osnovnu školu i inkluzivno obrazovanje Slavica Ilinčić razriješi funkcije, iz Ministarstva prosvjete su saopštili da ministar Miomir Vojinović nju nije smijenio zbog revanšizma. 

Podsjetimo, zbog razrešenja Ilinčić oštro su reagovali funkcioneri Demokratskog fronta. 

Iz Vojinovićevog resora kazali su da je novim pravilnikom izvršena nova organizacija Ministarstva čime su se stekli uslovi da se svi generalni direktori i sekretar iz bivšeg MPNKS razriješe dužnosti i imenuju novi. 

- Uz to, na jednoj od predhodnih sjednica Vlade, razriješeni su generalni direktori unutrašnjih organizacionih jedinica koje više ne postoje u Ministarstvu prosvjete i to: Direktorat za unutrašnju reviziju i nadzor rada organa državne uprave, čiji je direktor bila Slavica Drašković, sada je Odjeljenje za unutrašnju reviziju; Direktorat za investicije, javne nabavke, finansije i računovodstvo i nadzor investicija i javne nabavke u organima državne uprave, čiji je direktor bila Dragana Stanović, sada ne postoji; Direktorat za normativno-pravne poslove, kadrovske i opšte poslove, drugostepeni postupak i nadzor državnih organa uprave, čiji je direktor bio Dejan Dašić, sada ne postoji. Dakle, niti je ministar predložio, niti je Vlada donijela odluku o razrješenju ovih lica iz političkih razloga ili revanšizma, već su se isključivo na osnovu zakona i drugih propisa, stekli uslovi da se visoko rukovodni kadar razriješi zbog nepostojanja ministarstva koje se zvalo Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, odnosno zbog nepostojanja unutrašnjiih organizacionih jedinica kojiima su rukovodila navedena lica- piše u saopštenju Ministarstva. 

Ilinčić je juče odluku Vlade prokomentarisala na Fejsbuku i navela da je posrijedi "klasični revanšizam".

Ilinčićka je za sve optužila SNP.

- Ta partija me je razriješila zato što sam pokrenula postupak protiv njihovog ministra Vojinovića. Klasični revanšizam- poručila je Ilinčić juče. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 09:20