/ - Владана ВУчинић
02/11/2023 u 20:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučinić odgovorila Camović: Kojom magijom ste 400 eura privremenog uvećanja pretvorili u skoro 2.000?

Ugovor koji je objavljen u pojedinim medijima je netačan i vrijeđa zdravi razum, kazala je ona

Vladana Vučinić je saopštila kako je poražena činjenicom da medijska kuća sa reputacijom i tradicijom medijskog koncerna “Vijesti”, počinje da poprima obrise tabloidnog novinarstva žute štampe, a članici Savjeta RTCG-a Marijani Camović Veličković poručuje da je uvećanje plate trebala da zaokruži na 5.000 eura jer je "zvučnije".

- Osnova novinarske profesije koju i sama kao diplomirani novinar vrlo dobro znam, je da se istinitost dobijenih informacija prvo mora provjeriti na način što će se ispitati sve uključene strane. Mene ovim povodom, niko lično nije kontaktirao. Istina je da sam potpisala ugovor kojim mi se osnovna zarada (koja trenutno iznosi 836 eura), za dodatne poslove koje pokrivam u Televiziji, uvećava za 400 eura. Ugovor koji je objavljen u pojedinim medijima je netačan i vrijeđa zdravi razum – toliko uvećanje nečije plate u državi u kojoj je prosječna oko 800 eura. Uvaženoj članici Savjeta RTCG-a Camović Veličković poručujem da je moje uvećanje trebala da zaokruži na 5.000 eura – zvučnije je i bolje će se primiti u Vijestima. Na Vaše klevete gdjo Camović, neistine, nepoznavanje prilika medijske kuće u čijem ste Savjetu, lošim namjerama prema njoj i nedostatkom znanja, ću odgovoriti činjenicama. Kojom magijom ste 400 eura privremenog uvećanja pretvorili u skoro 2.000 (pet puta)? Da li ste me kontaktirali i raspitali se u vezi projekata koje vodim? Da li ste imali uvid u ostvarivanje mojih KPI (ključnih performans indikatora)? Naravno da nijeste, već ste u maniru tabloidnog novinara žute štampe sa lošom namjerom izašli sa neutemeljenim i neprovjerenim informacijama, čime ste samo dodatno unizili odgovornu poziciju koju nažalost pokrivate, a za to redovno uzimate 800 eura. Javnost sudi Vama i stranama čije interese Vi zastupate, a o meni već sudi uveliko zahvaljujući Vama”, zaključila je Vučinić.

Advokatski tim RTCG podnijeće sjutra tužbe protiv “Vijesti” i “Pobjede”, kao više lica zbog objavljenih neistina, a povodom visine zarade savjetnice direktorice TVCG, saopšteno je iz Javnog servisa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:58