Vukićević sa Zakonjšekom / - MINISTARSTVO SAOBRAćAJA
11/09/2024 u 14:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vukićević sa Zakonjšekom: Unapređenje saradnje

Ministarka Vukićević danas je održala sastanak sa direktorom Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, Matejem Zakonjšekom.

Tokom susreta su nastavljeni razgovori o već pokrenutim, zajedničkim aktivnostima Ministarstva saobraćaja i Transportne zajednice.

- U fokusu zajedničkog rada na realizaciji transportnih projekata od strateškog značaja za region Zapadnog Balkana, naročito u dijelu smanjenja čekanja na graničnim prelazima u cilju što bržeg cirkulisanja ljudi i robe, te rad na povećanju stepena bezbijednosti u saobraćaju, reformi željezničkih sistema, kao i usklađivanju transportnih politika sa politikom Evropske unije, Crna Gora ostvaruje dobru saranju sa Transportnom zajednicom - saopštila je ministarka Vukićević.

Vukićević: Ukrajina dugogodišnji kredibilni partner

Direktor Zakonjšek je iskoristio posjetu ministarki saobraćaja da blagovremeno uputi poziv za prvi naredni sastanak Ministarskog savjeta Transportne zajednice koji će se održati 17.decembra 2024.godine u Beogradu.

Ministarstvo saobraćaja i Transportna zajednica će sinhronizovano raditi na dostizanju pune integrisanosti saobraćajne mreže u mrežu Evropske unije, na temelju najviših standarda iz oblasti saobraćaja.

Zajednički je zaključak da jačanjem kapciteta kroz kontinuirano nadograđivanje razmjenom iskustava i praksi koje su se najbolje pokazale, te primjenjivanjem određenih tehničkih vidova podrške možemo doprinijeti snaženju jednog od najbitnijih sektora države i regiona.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 16:38