Завод за трансфузију крви, меморандум / - фото: Завод за трансфузију крви
28/01/2022 u 16:17 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За добровољне даваоце крви бесплатне улазнице у НП

Шћепановић jе позвала грађане да учествуjу у акиjама и донираjу крв, како би Завод био сигурна лука за све коjима jе крв неопходна.

Грађани коjи буду добровољно дали крв моћи ће бесплатно да посjете jедан од црногорских националних паркова (НП), саопштено jе из Завода за трансфузиjу крви.

То jе, како су навели, омогућено Меморандумом о сарадњи, коjи су потписали директорица Завода за трансфузиjу крви Тамара Шћепановић и директор Националних паркова (НПЦГ) Александар Булатовић.

Из Завода су казали да Меморандум о сарадњи представља мали допринос и знак пажње за то хумано ћело.

Шћепановић jе захвалила на урученим ваучерима и додала да се нади да ће се са том праксом наставити.

- Хвала НПЦГ на хуманом гесту, коjи ће омогућити нашим добровољним даваоцима да уз могућност избора бесплатне улазнице посjете неки од наших пет НП. Оваj знак пажње представља велики допринос у нашим хуманим акциjама - рекла jе Шћепановић.

Она jе казала да се нада да ће и други слиjедити примjер НПЦГ, како би се помогло у промоциjи и побољшању добровољног давалаштва у Црноj Гори.

- Таквим ћелима помажу нам да нашим грађанима поклонимо пажњу и захвалност што добровољно даруjу крв, како би наша трансфузиолошка служба у сваком тренутку имала стабилне залихе крви и могла да одговори свим изазовима - навела jе Шћепановић.

Она jе позвала грађане да учествуjу у акиjама и донираjу крв, како би Завод био сигурна лука за све коjима jе крв неопходна.

Булатовић jе казао да jе задовољан што су у прилици да подрже добровољно давалаштво коjе Завод за трансфузиjу крви спроводи.

- Надам се да ће и друге институциjе слиjедити наш примjер - истакао jе Булатовић.

Потписници Меморандума казали су да вjеруjу да ће добра сарадња измећу Завода за трансфузиjу крви и НПЦГ постати пракса коjа ће подстаћи грађане на таj хумани чин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 09:53