Ministarstvo nauke, konkurs / -MINISTARSTVO NAUKE
12/05/2023 u 11:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za nacionalne naučnoistraživačke projekte 2,3 miliona eura

Oni će sufinansirati naučnoistraživačke projekte u maksimalnom iznosu do 130.000 eura ukoliko se projektom predviđa zapošljavanje mladih istraživača na puno radno vrijeme

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Konkurs za sufinansiranje nacionalnih naučnoistraživačkih projekata, s rokom za dostavljanje projektnih prijava do 26. juna 2023. godine. Ukupni budžet opredijeljen za ovu namjenu iznosi 2,3 miliona eura, saopšteno je iz ovog resora.

Kako navode, cilj Konkursa je jačanje kapaciteta istraživačkih timova u Crnoj Gori, kako bi se podsticala izvrsnost, čime bi se doprinijelo razvoju društva zasnovanog na znanju i konkurentnosti na međunarodnom nivou.

- Na Konkurs se mogu prijaviti ustanove koje imaju licencu za obavljanje naučnoistraživačke djelatnosti izdatu od strane Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore. Ustanova podnosilac prijave naučnoistraživačkog projekta ne može se samostalno prijaviti na Konkurs, već u partnerstvu sa najmanje jednom/im: naučnoistraživačkom ustanovom iz Crne Gore ili inostranstva ili partnerom iz privrede iz Crne Gore ili inostranstva ili partnerom iz javnog sektora iz Crne Gore - dodaju iz ministarstva.

Oni će  sufinansirati naučnoistraživačke projekte u maksimalnom iznosu do 130.000 eura ukoliko se projektom predviđa zapošljavanje mladih istraživača na puno radno vrijeme (za što je predviđeno najviše 50.000  za cijeli period trajanja projekta, a ne više od 50 odsto ukupnih sredstava za realizaciju projekta), odnosno do 85.000 eura ukoliko zapošljavanje mladih istraživača na puno radno vrijeme nije predviđeno projektom.

Ministarstvo učestvuje u finansiranju nacionalnog naučnoistraživačkog projekta, i to za osnovna istraživanja – do 100%; za primijenjena istraživanja – do 90% i za razvojna istraživanja – do 80%.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:09