Завод за трансфузију крви (фото: РТЦГ) / - ртцг
19/11/2021 u 20:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завод за трансфузију крви: Учесници перформанса да донирају крв

Kао љекар али и као човjек, згрожена сам због чињенице да међу нама постоjе људи коjи су у стању да све оне коjи су изгубили живот у борби са корона вирусом представе jедним паром ципела, навела је директорка Завода за трансфузију крви, Тамара Шћепановић

Имаjући у виду велики здравствени изазов са коjим се суочава циjели свиjет па и наша Држава, изражавам дубоко жаљење због групице људи коjи су током представе на Римском тргу покушали да искористе преминуле и бол њихових фамилиjа у сврху политичке кампање, наводи се у реаговању директорке Завода за трансфузију крви, Тамаре Шћепановић на данашњи перформанс испред Министарства здравља.

– Као љекар али и као човjек, згрожена сам због чињенице да међу нама постоjе људи коjи су у стању да све оне коjи су изгубили живот у борби са корона вирусом представе jедним паром ципела? И стручна али и лаичка jавност jе упозната за чињеницом да jе Министарство здравља, и то првентсвено личним залагањем Министарке Jелене Боровинић - Боjовић,успjело да обезбиjеди сва савремена средства у борби против корона вируса и да већ мjесецима све наше здравствене установе раде пуним капацитетом. С обзиром да jе Министарка, од момента регистровања првог случаjа ковид-19 инфекциjе у Црноj Гори, лиjечила и излиjечила велики броj обољелих, сигурна сам да оваj тужни догађаj не може наниjети никакву штету ни њоj лично нити Министарству здравља у цjелини. Нажалост,последице овог срамног догађаjа осjећаjу наjвише чланови породица преминулих са чиjим се емоциjама данас неко сурово поиграо и због тога осjећам жал – навела је Шћепановић.

Како су врата Завода за трансфузиjу крви Црне Горе отворена за све наше грађане ,без обзира коjоj политичкоj групациjи да припадаjу, позивам учеснике ове представе да дођу и даруjу крв коjа jе ових дана потребна и обољелима од ковид 19 инфекциjе и да на хуман начин покажу да заиста брину о овим пациjентима, поручила је Шћепановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:38