/ - Слађана Ћорић
31/12/2021 u 11:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Здравствени систем спреман да одговори на изазовну епидемиолошку ситуацију

Епидемиолошка ситуација је, као и у цијелом свијету, озбиљна и захтијева додатни опрез

Министарство здравља, у сарадњи са свим домовима здравља, болницама и Клиничким центром Црне Горе, због новонастале епидемиолошке ситуације и значајне трансмисије Омикрон соја, приступило је реорганизацији рада КОВИД центара, али и осталих здравствених установа, у циљу заштите здравља грађана. 

- У том смислу, у Дому здравља Подгорица, појачан је број медицинских тимова у КОВИД центрима, а у случају потребе, све је просторно и кадровски спремно за отварање још два КОВИД пункта и то за дјецу у здравственом објекту у Загоричу и у Доњој Горици за одрасле. Такође, биће ажуриране цалл линије за грађане како би пацијенти једноставније комуницирали са медицинским особљем и добили смјернице уколико им је неопходна љекарска помоћ или савјет.Процес рада здравствених установа реорганизован је и у свим осталим градовима у Црној Гори, у складу са тренутним епидемиолошким дешавањима, са посебним акцентом на зимске туристичке центре Жабљак и Колашин, гдје се очекује прилив туриста- саопштила је Слађана Ћорић, генерална директорица Директората за здравствену заштиту.

Епидемиолошка ситуација је, као и у цијелом свијету, озбиљна и захтијева додатни опрез.

- Али црногорски здравствени систем ће свим својим капацитетима, као и до сада, бити у служби грађана, како би сви имали доступну и правовремну здравствену заштиту. Још једном апелујемо и позивамо све грађане да предстојеће празнике проведу у својим домовима, поштујући епидемиолошке мјере и на тај начин допринесу смањењу ширења вируса у популацији- наводи она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 08:08