/ - DRITAN ABAZOVIć - FOTO: VLADA CG
01/03/2023 u 13:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović na Ekonomskom forumu u Skoplju: Regionalnom saradnjom do bolje budućnost

Govoreći o važnosti saradnje i pomirenja na Zapadnom Balkanu, premijer Abazović je istakao da je za to potrebna veća mobilnost građana, međusobna interakcija i komunikacija

Prošlost ne možemo da promijenimo, ali dobrom regionalnom saradnjom možemo da kreiramo bolju i prosperitnetniju budućnost za građane Zapadnog Balkana, istakao je predsjednik Vlade Dritan Abazović tokom Drugog ekonomskog foruma koji se održava u Skoplju.

Govoreći o važnosti saradnje i pomirenja na Zapadnom Balkanu, premijer Abazović je istakao da je za to potrebna veća mobilnost građana, međusobna interakcija i komunikacija.

- Stvaranje zajedničkog regionalnog tržišta podstiče ekonomski razvoj i rast životnog standarda građana naših država, uz primjenu evropskih normi i standarda- naglasio je Abazović.

image
- DRITAN ABAZOVIć - FOTO: VLADA CG

Razgovarajući o regionalnim inicijativama, Abazović je naveo da sve regionalne inicijative, bez obzira na njihov naziv, imaju za cilj da približe Crnu Goru članstvu u Evropskoj uniji, a nikako da budu zamjena za punopravno članstvo u evropskoj porodici naroda.

- Ekonomski forum koji se održava u Skoplju okuplja najistaknutije međunarodne i domaće ličnosti iz svijeta politike, biznisa, nauke, diplomatije, koji će govoriti na temu aktuelnih izazova u Sjevernoj Makedoniji, regionu Zapadnog Balkana i šire- navodi se u saopštenju.

Uoči foruma, premijer Abazović se susreo sa premijerom Republike Kosovo Aljbinom Kurtijem, dok se uskoro očekuje i susret sa sjevernomakedonskim predsjednikom Vlade Dimitrom Kovačevskim.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 21:32