abazović žičara / - FOTO: VLADA CRNE GORE
26/12/2022 u 14:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović obišao radove na žičari: Ko ovdje jednom dođe nikad za života neće zaboraviti Crnu Goru

Premijer je istakao da se radi o spektakularnom infrastrukturnom objektu

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović posjetio je danas Lovćen gdje se upoznao sa radovima na izgradnji žičare Kotor - Lovćen, zajedno sa direktorom Nacionalnih parkova Crne Gore Vladimirom Martinovićem, direktorom Uprave za kapitalne projekte Esminom Bećovićem, kao i predstavnicima investitora.

Premijer je istakao da se radi o spektakularnom infrastrukturnom objektu. 

-Ko god se jednom popne na ovo mjesto i vidi prekrasan pogled na ovu rajsku zemlju nikad za svog života neće zaboraviti Crnu Goru. Siguran sam da ovaj infrastrukturni projekat je najznačajniji u istoriji Crne Gore kada je u pitanju njena prepoznatljivost- naglasio je premijer.

Premijer je upoznat sa dinamikom radova koja teče planiranim tokom koja bi trebala da rezultira otvaranjem žičare sa početkom ljetnje turističke sezone, krajem maja ili početkom juna.

-Crna Gora će ljetnju turističku sezonu 2023. godine dočekati sa jednim novim sadržajem koji će dominantno promijeniti turističku percepciju o nama u svijetu- naglasio je Abazović ističući da je ovo velika stvar za Kotor, Cetinje i Ivanova Korita i da se nada većim posjetama Mauzoleju i Nacionalnom parku Lovćen.

Tokom posjete premijer je upoznat sa činjenicom da će na lokalitetu Kuk na Lovćenu, pored planiranih ugostiteljskih objekata, biti izgrađen i amfiteatar za kulturno-umjetničke događaje, kao staza za bob i sankanje.

-Crna Gora je božanstvena država. Vjerujem da će svi koji dođu ovdje to dodatno potvrditi i da će nam ovaj prelijepi pogled otvoriti i neke horizonte da i u drugim djelovima Crne Gore radimo na sličnim razvojnim projektima- zaključio je Abazović.

Abazović objavio video: Žičara Kotor-Lovćen promijeniće lice turističke ponude Crne Gore

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 08:47