/ - FOTO RTCG - ELDIN DOBARDžIć
30/10/2023 u 10:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Aerodromi prihodovali oko 28 miliona eura

Od prilike, uglavnom, to su meseci kada se, da kažem, zažutava ljetnja turistička sezona. Ili od sredine aprila, maja, neki su nam potvrdili da će letovi početi tokom juna, kazao je Dobardžić

Zaključno sa 8. oktobrom preko oba crnogorska aerodroma prošlo je više od dva miliona putnika, prihodi u prvih devet mjeseci tekuće godine su na nivou od 28 miliona eura, kazao je to gostujući u emisiji „Dobri jutro Crna Goro“ predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić i najavio otvaranje novih ruta.

“Ishodi razgovora su za nas i više nego dobri, rekao bih odlični, iznad očekivanja i mi smo u toku tih razgovora potvrdili sa strane aviokompanija s kojima smo obavljali razgovor o otvaranju nekih novih linija koje će se desiti početkom ljetnje sezone koja počinje krajem marta. Od prilike, uglavnom, to su meseci kada se, da kažem, zažutava ljetnja turistička sezona. Ili od sredine aprila, maja, neki su nam potvrdili da će letovi početi tokom juna”, kazao je Dobardžić.

Ono što mene raduje u ovom momentu jeste da postoji značajno interesovanje za aktivaciju nekih ruta sa Tivatskog aerodroma, jer očekujem da upravo i sa potvrđivanjem tih novih ruta, a to su rute koje nam je potvrdio Juro Vinsko, dio Lufthansa Grupe, po prvi put će uspostaviti liniju između Tivta i Berlina, koja jeste strateška ruta, što nas je, naravno, obradovalo.

“Zatim Air Baltic, koji će uspostaviti liniju između Tivta i Talina, do sada je to radila naša nacionalna aviokompanija. Znači, postoji dalje značajno interesovanje, potvrdio naravno i Rigu, sa tog tržišta baltičkih zemalja. I ono što jeste novina je da će Podgorica biti u toku ljetnje sezone povezana po prvi put sa Turskim Izmirom. Pegasus je u našoj komunikaciji dao nama, da kažem, mogućnost da razmišlja o otvaranju linije Podgorica-Abu Dabi, koja je na našoj strateškoj ruti”, kazao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:45