Бакић / Фото: Срђан Бољевић
19/12/2021 u 19:32 h
Драшко Милачић, Марко СтојановићДрашко Милачић, Марко Стојановић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бивши посланик СНП-а у игри за Сенат ДРИ

Одбор на чијем је челу Владимир Јоковић прије мјесец дана донио одлуку да распише конкурс за петог члана ДРИ

На конкурс за петог члана Сената Државне ревизорске институције (ДРИ) скупштинском Одбору за економију стигло је осам пријава.

Одбор на чијем је челу Владимир Јоковић (СНП) је прије мјесец дана донио одлуку да распише конкурс за петог члана ДРИ. То мјесто је упражњено од почетка године.

Међу осам пријављених кандидата најпознатији у јавности је Веселин Бакић, економиста, посланик СНП-а у ранијим сазивима, док је Нели Ћуковић једно од имена које се стално помиње када су у питању конкурси за Сенат ДРИ. Она се пријављивала на последњих неколико конкурса и њене референце су познате посланицима и јавности која је пратила конкурсе за Сенат ДРИ.

Ћуковић је тренутно у Ревизорском тијелу Црне Горе гдје руководи одјељењем за ревизију. Осим ње, из Ревизорског тијела за члана сената је конкурисала и Дубравка Михаиловић.

На конкурс се пријавила и Јадранка Делибашић, државна ревизорка и руководилац одјељења за развој ревизије успјеха у Државној ревизорској институцији.

Међу пријављеним кандидатима су и Милан Поповић, Синиша Чађеновић, Снежана Мугоша и Данијела Папић, о којима немамо више информација.

Имена кандидата саопштио је Јоковић на једној од последњих сједница Одбора за економију.

Пристигле пријаве на конкурс треба да провјери комисија коју одреди Одбор, након чега би се кренуло са саслушањем кандидата. Избора за члана Сената ДРИ највјероватније неће бити до краја ове године, већ ће се кандидати у јануару саслушати и изабрати. Да би се изабрао један од кандидата потребно је да има већину на Одбору, а затим и у пленуму.

Сенатом тренутно ДРИ предсjедава Милан Дабовић, а чланови су jош Зоран Jелић, Бранислав Радуловић и Никола Ковачевић.

Законом о ДРИ jе предвиђено да наjмање два члана Сената мораjу бити правници. Дабовић и Jелић су економисти, а Радуловић и Ковачевић правници.

Према Закону о ДРИ, за члана Сената може бити именован црногорски држављанин, дипломирани правник или дипломирани економиста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:00