/ - FOTO: MINISTARSTVO POMORSTVA I SAOBRAćAJA
11/06/2024 u 13:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Crna Gora i Kipar potpisali sporazum: Novi horizonti za crnogorske pomorce

Crna Gora i Kipar potpisali su STCW memorandum između crnogorske i kiparske pomorske administracije.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, koji je potpisao Memorandum, kazao je da ovaj dokument predstavlja korak naprijed u jačanju veza između dviju zemalje u oblasti pomorstva i otvara nove horizonte za crnogorske pomorce.

- STCW memorandum omogućava našim pomorcima da steknu pristup novim mogućnostima zapošljavanja na brodovima koji plove pod kiparskom zastavom. To ne samo da proširuje perspektive naše pomorske industrije, već i otvara vrata za crnogorske pomorce ka visokokvalitetnim radnim prilikama u međunarodnom pomorskom sektoru. Ova inicijativa predstavlja obavezu i potvrdu da Crna Gora u potpunosti primjenjuje STCW propise i standarde, čime se osigurava da naši pomorci imaju pristup najvišim standardima obuke, sigurnosti i kvaliteta rada- poručio je Radulović.

Ministar Radulović je kazao da ovaj Memorandum širi vidike za crnogorske pomorce, kako one sa dugogodišnjim iskustvom, tako i za kadete.

- Sada, bez administrativnih prepreka, naši pomorci imaju priliku da započnu radni odnos na brodovima pod kiparskom zastavom, gdje ih u ovom trenutku ima preko hiljadu brodova, i to uz najviše standarde obuke, sigurnosti i kvaliteta rada, čineći ovu inicijativu ključnom za budućnost naše pomorske industrije- kazao je Radulović. 

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva intezivno radi na poboljšanju statusa i uslova rada naših pomoraca na globalnom pomorskom tržištu. Potpisivanje ovog Memoranduma je još jedan korak u tom pravcu i jasan pokazatelj njihove posvećenosti ka unapređenju perspektive naših pomoraca na globalnom pomorskom tržištu rada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 14:35