Nik Đeljošaj / foto: saša matić
14/06/2024 u 14:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đeljošaj: Interes države je da Sveti Stefan bude otvoren

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Niik Đeljošaj kazao je da je interes Vlade Crne Gore da Sveti Stefan bude otvoren.

- U vezi sa ponovljenim zahtjevom mještana Pržna i Svetog Stefana o raskidu ugovora sa kompanijom „Adriatic properties“ a koji se odnosi na zakup Svetog Stefana u ime Ministarstva ekonomskog razvoja i svoje lično izražavam puno razumijevanje i dijelim nastojanje da grad hotel Sveti Stefan bude valorizovan u punom kapacitetu- istakao je on.

Kako je naveo, uvjeren da sadašnja situacija ne ide na ruku ni jednoj strani, još jednom poziva zakupca „Adriatic properties“ da poštuje odredbe ugovora i shodno istom otvori Sveti Stefan.

- U suprotnom će Vlada, tj. resorno Ministarstvo, preduzeti sve zakonom predviđene mogućnosti da zaštitimo interes države Crne Gore – a interes je da Sveti Stefan bude otvoren.Dakle, 44. Vlada koja je naslijedila ovo kao neriješeno pitanje iz minulog perioda, ima i želju i kapacitet da obezbijedi poštovanje ugovora, ali neće i ne može prihvatiti ništa mimo onoga što je predviđeno zakonima Crne Gore- istakao je Đeljošaj.

U tom smislu, kako navodi, još jednom uz puno razumijevanje zahtjeva mještana, poziva na poštovanje odredbi ugovora o zakupu uz podrazumijevajuće poštovanje pozitivnih zakonskih propisa.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 16:52