/ ДФ, Фејсбук
12/03/2022 u 12:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Влада је могла раније донијети одлуку о замрзавању цијена горива

Она може и да умањи садашњу цијену горива коју би потом замрзла и политиком субвенција заштити компаније које се баве овим послом, наводе из Фронта

Демократски фронт позива одлазећу владу да сопствену неспособност, незнање и некомпететност не покушава сакрити јефтином демагогијом и популизмом.

Како су истакли, да је ДФ у Влади Црне Горе давно би био припремљен Програм мјера за подршку грађанима и привреди у условима глобалне безбједносне кризе.

- Цијене горива су увијек биле предмет и механизам великих сила за остваривање својих циљева. Мале државе, без сопствене производње горива, морају се понашати одговорно и брзим правовременим мјерама и интервенцијама реаговати у правцу заштите интереса грађана и економије - наводи се у саопштењу ДФ-а.

Истичу да је Влада могла раније, а може и данас донијети одлуку о замрзавању цијена горива тако што би истовремено обезбиједила субвенције из буџета компанијама које се баве њиховим прометом и дистрибуцијом.

- Она може и да умањи садашњу цијену горива коју би потом замрзла и политиком субвенција заштити компаније које се баве овим послом. У оба случаја, те субвенције би се исплаћивале на основу одлуке Владе и биле би привременог карактера, до усвајања измјена Закона о акцизама или Закона о ПДВ у Скупштини Црне Горе. Те мјере би трајале до стабилизације цијене горива на свјетском тржишту - наводисе у саопштењу ДФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 19:30