sa sastanka / - FOTO: VLADA
09/12/2022 u 13:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jačanje partnerskog okvira Crne Gore i Grčke za ekonomski snažniji Balkan

U otvorenom razgovoru, konstatovano je da je izvjesna mogućnost daljeg razvoja saradnje u više oblasti, naročito u turizmu, energetici i saobraćjnoj infrastrukturi

Ministar finansija, Aleksandr Damjanović i ambasador Grčke u Crnoj Gori, Panajotis Partsos razgovarali su o bilateralnoj saradnji dvije, kako su ocijenili, tradicionalno prijateljske zemlje. 

U otvorenom razgovoru, konstatovano je da je izvjesna mogućnost daljeg razvoja saradnje u više oblasti, naročito u turizmu, energetici i saobraćjnoj infrastrukturi.

Ministar Damjanović i ambasador Partsos osvrnuli su se i na poslovanje grčkih kompanija u Crnoj Gori, sa posebnim fokusom na Jugopetrol, kao vodeću grčku kompaniju na crnogorskom tržištu.

Ambasador Partsos kazao je da postoji interesovanje grčkih kompanija za ulaganje u našu zemlju u različitim sferama. Takođe je naglasio da Grčka nastavlja da pruža čvrstu podršku punopravnom članstvu Crne Gore u Evropsku Uniju.

Ocijenivši da su dvije zemlje sličnih geografskih karakteristika i prirodnih potencijala, kao  i da dijele zajedničku viziju stabilnosti i prosperiteta Balkana, koji ima ogroman razvojni potencijal, zaključeno je da je potrebno raditi na uspostavljanju dodatnih pretpostavki za jačanje regionalne saradnje i veće integrisanosti. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 09:08