Damjanović / - SRDJAN BOLJEVIC
22/09/2022 u 17:36 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kadrovske promjene u MF, Damjanović ukida deset direktorata

Damjanović je, prema našim informacijama, donio odluku o ukidanju deset od 19 direktorata u Ministarstvu finansija. Vlada je usvojila sedam rješenja o prestanku mandata direktorima direktorata

Mandat za sedam pomoćnika ministra finansija, odnosno direktora direktorata u Ministarstvu finansija je prestao. Vlada je na današnjoj sjednici usvojila rješenja o prestanku mandata za sedam pomoćnika ministra Aleksandra Damjanovića. Tragom ove informacije, saznali smo da je Damjanović donio odluku da smanji broj direktorata sa 19 na devet, zbog promjene ministarstva i direktorata, te da su odluke koje je Vlada juče usvojila korak u tom pravcu. U prethodnoj Vladi resor se zvao Ministarstvo finansija i socijalnog staranja. Svi direktori direktorata će shodno zakonu biti razriješeni, a nakon toga će biti imenovani novi, ali ih neće biti 19 nego devet.

Vlada je donijela rješenje o prestanku mandata Mileni Milović, generalnoj direktorici Direktorata za obračun, kontrolu i politiku zarada u ranijem Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, zatim Jeleni Jovetić, generalnoj direktorici Direktorata za investiciono razvojne projekte, Bojani Bošković, generalnoj direktorici Direktorata za finansijski sistem i finansijske tehnologije, Dajani Bratić, generalnoj direktorici Direktorata za isporuku rezultata, Snežani Mugoši, generalnoj direktorici Direktorata za lokalnu samoupravu i privredna društva u većinskom vlasništvu države, Radmili Ivanović, generalnoj direktorici Direktorata za budžetsku inspekciju i suzbijanje nepravilnosti i prevara, Mladenu Vlahoviću, generalnom direktoru Direktorata za centralnu harmonizaciju i Šuću Orahovcu, generalnom direktoru Direktorata za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:30