Potpisivanje memoranduma / - MIF
05/07/2023 u 08:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kompanija "Jugopetrol" počinje projekat ekološke rekonstrukcije postrojenja u Luci Bar

Potpisan Memorandum o sporazumijevanju između Ministarstva finansija i Jugopetrola

Ministar finansija Aleksandar Damjanović, i izvršni direktor kompanije,,Jugopetrol“ AD, Vasileios Panagopoulos, potpisali su Memorandum o sporazumijevanju između Ministarstva finansija i pomenute firme, čime je napravljen prvi korak u unapređenju saradnje i iskazana obostrana posvećenost realizaciji zajedničkih poslovnih ciljeva.

Na bazi Memoranduma, kako je saopšteno, kompanija "Jugopetrol" će u saradnji sa relevantnim državnim institucijama, otpočeti projekat ekološke rekonstrukcije postrojenja u Luci Bar, čime će poslovanje upodobiti sa najvećim standardima zaštite životne sredine, odnosno društveno odgovornog i efikasnijeg djelovanja.

Damjanović je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo spremnošću, kako organa na čijem je čelu i Vlade, tako i pomenute firme, da se dugogogodišnja otvorena pitanja imovinskih odnosa sa "Jugopetrolom“ konačno riješe na obostranu korist, kako bi se raspoloživa imovina valorizovala na najproduktivniji način.

Panagopoulos je prenio otvorenost da se partnerskim pristupom ubrzaju davno otpočeti postupci u odnosu Države i pomenute kompanije, i zahvalio ministru na aktualizovanju ranijih predloga saradnje.

Današnjem potpisivanju Memoranduma, prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu finansija Miloš Medenica i finansijski direktor firme,,Jugopetrol“ AD, Nikola Jovanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:48