Adrović posjetio izlagače budvanskog sajma / - FOTO: MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNOG STARANJA
07/10/2022 u 13:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kroz projekte EU i Vlade država radi na ispunjavanju uslova za članstvo u EU

Naš cilj je da u skorijoj budućnosti unaprijedimo znanja u oblasti EU fondova i da zajedničkim snagama iskoristimo svu finansijsku podršku koja je dostupna, kazao je je Adrović

Danas u Budvi svjedočimo da i crnogorske opštine uz podršku nadležnih institucija i fondova EU postaju konkurentne opštinama u Evropskoj uniji. Naime, država kroz finansijsku podršku Evropske unije stvara nova radna mjesta, smanjuje neformalnu ekonomiju i unapređuje konkurentnost na tržištu rada, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović

image

Adrović posjetio izlagače budvanskog sajma

- FOTO: MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNOG STARANJA

On je sa saradnicima posjetio izlagače budvanskog sajma, koji su dobili sredstva kroz projekat koji finansiraju EU i Vlada Crne Gore. 

- Kroz projekte koje finansiraju EU i Vlada Crne Gore, država radi na ispunjavanju uslova za punopravno članstvo u Evropskoj uniji. Sredstva koja su dobila preduzeća iz Rožaja, koja su izlagači na sajmu imala za cilj da se smanji procenat nezaposlenosti žena i muškaraca kroz razvoj profesionalnih vještina, radnih navika i kreativnosti u sektoru prerade drveta - kazao je ministar. 

Kako je naveo raspodijeljena su sredstva za podršku preduzećima koja će unaprijediti zapošljavanje i konkurentnost u oblasti drvoprerade. 

Sredstva su dobila preduzeća čiji su projektni predlozi najbolje ocijenjeni, dodao je.

- Naš cilj je da u skorijoj budućnosti unaprijedimo znanja u oblasti EU fondova i da zajedničkim snagama iskoristimo svu finansijsku podršku koja je dostupna - dodao je Adrović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:33