Бранко Крвавац / - Твитер
19/03/2022 u 12:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Крвавац: Раст пензија од око десет одсто због усклађивања с већим платама

Да није програма "Европа сад!" предстојеће усклађивање пензија би било пар процената или га не би било јер би га неутралисала инфлација, истиче државни секретар

Једно од највећих повећања пензија слиједи од маја (око 10 одсто) захваљујући програму "Европа сад!", односно због већих зарада са којима се усклађују примања пензионера, каже Бранко Крвавац, државни секретар у Министарству финансија и социјалног старања.

- Немају везе ничији амандмани са значајно повећаним платама у Црној Гори које је донијела наша реформа. Да није програма "Европа сад!", о којем су толико лоше и нетачно говорили и поједини дјелови садашње власти, предстојеће усклађивање пензија би било пар процената или га не би било јер би га неутралисала инфлација - истиче Крвавац.

Осим тога, наводи државни секретар, ових дана је исплаћена једнократна помоћ за пензионере са најнижим примањима од скоро 4 мил. еура, а то је четврта подршка за само око годину рада ове владе.

- Минималне пензије се повећавају у овој години, а реформом ћемо исправити дугогодишњу неправду према пензионерима, посебно са најнижим примањима - истиче Крвавац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 14:54