Монстат  / - Интернет
20/11/2021 u 20:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пејовић: Не припадам ниједној политичкој партији, препоручила ме само струка

Министарство финансија ни у чему не касни, већ ради законито. Управа за статистику треба да буде независна институциjа, а в.д. директора jе за то мjесто препоручила само струка, казао је Крвавац

Вршилац дужности директора Управе за статистику Мирослав Пеjовић саопштио jе да не припада ниjедноj политичкоj партиjи и да ће обезбиjедити Монстат-у професионалну независност од политичких утицаjа.

Пеjовић jе реаговао на саопштење Демократског фронта из коjег су казали да се његовим именовањем шаље jасна порука да пописа у Црноj Гори неће бити ни сљедеће године и да jе Влада Монстат предала ДПС-у.

- На темељима принципа званичне статистике, обезбjеђуjући даљу професионалну независност ове институциjе од политичких утицаjа, енергично ћу доприносити будућим резултатима институциjе коjом ћу руководити, jер на мjесто в.д. директора препоручила ме искључиво струка, а не политика, ниjесам члан ни jедне политичке партиjе - саопштио jе Пеjовић.

Он jе навео да су квалификациjе коjе су га препоручиле у одабиру за ту функциjу, резултат његовог досадашњег радног ангажмана у Монстат-у, обзиром да jе радни ангажман у тоj институциjи започео 2008. и до данас прошао кроз све фазе процеса производње званичног статистичког податка.

- Своjа лична и професионална усавршавања стицао сам кроз стажирања у Еуростат-у и статистици Пољске, а тим искуством и знањем доприносио остваривању резултата у производњи званичне статистике, ослањаjући се на савремене европске трендове - навео jе Пеjовић.

Крвавац: Ниjе тачно да пописа неће бити

image

Бранко Крвавац

- фото: ТВИТЕР

Државни секретар у Министарству финансиjа и социjалног старања Бранко Крвавац такође jе саопштио да Управа за статистику треба да буде независна институциjа, а да jе Пеjовића препоручила само струка - рад у области статистике више од 12 године, као и стажирање у Еуростату и Статистичком заводу Пољске.

- Програм рада Владе ЦГ за 2021. jе jасан: Предлог закона о попису у четвртом кварталу, што jе до краjа године - написао jе Крвавац на Твитеру.

Он jе казао да Министарство финансиjа и социjалног старања ни у чему не касни, већ ради законито.

- Уз наjвећи фокус на раст стандарда грађана, што jе и наjважниjе, нико не мора да нас подсjећа на оно што jе у Програму рада ове Владе - ниjе тачно да пописа неће бити - навео jе Крвавац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 05:46