/ Liberalna partija
22/03/2024 u 19:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

LPCG: Smanjenje marži mazanje očiju građanima

Plan Vlade da se kroz smanjenje marži na 43 proizvoda bori protiv inflacije, sve većih poskupljenja i pada životnog standarda građana, ništa je drugo nego nastavak neodgovorne politike populizma i mazanja očiju javnosti, kazali su iz Liberalne partije (LPCG).

- Dakle nije u pitanju 500 artikala kako to premijer pokušava da izmanipuliše građane u već ustaljenom maniru. U prilog tome govori i činjenica da su ova smanjenja oročena do početka turističke sezone, odnosno do kraja maja - navode u saopštenju.

Ističu da su Liberali upozorili Vladu da će ovakve jednokratne i nesistemske mjere samo dodatno zakomplikovati ekonomske prilike.

- Ovakva nametnuta kontrola marži samo će povećati cijene ostalih proizvoda i opteretiti građane. Osim toga, nakon isteka ograničenja marži u ljetnoj sezoni za očekivati je da sve cijene budu značajno povećane pa je konačni rezultat sve prazniji džep građana - navode Liberali.

Spajić: Od utorka akcija „limitirana cijena“

Ističu da sve dok se Vlada protiv inflacije i ekonomske krize bori populističkim mjerama "od danas do sjutra" a ne bude sistemska i strukturalna rješenja, ne možemo očekivati ekonomski rast ni rast standarda.

- Upozorili smo da su slične mjere u država regiona neslavno završile i samo ugrozile male privrednike. Liberali se umjesto za restikcije zalažu za podsticajne mjere i razvoj.

Spajić: Ograničene marže za preko 500 proizvoda

Umjesto krpljenja ekonomskih rupa, Crnoj Gori je potreban novi ekonomski zamah kroz jačanje domaće privrede dodatnim olakšicama i podsticajima. LP je setom podsticajnih mjera koje smo predložili Vladi predviđela niz podsticaja za domaće privrednike, poljoprivrednike i druge proizvođače da plasiraju crnogorske proizvode, uvežu i jačaju svoje kapacitete, osnaže cirkularnu ekonomiju u državi i na taj način imaćemo smanjenje cijena i njihovu stabilnost bez potrebe za restikcijama - kazali su iz LPCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:00