Kotorska luka / B.M.
03/08/2023 u 11:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Luka Kotor: Potpisan Kolektivni ugovor

Osim što je novi Kolektivni ugovor usklađen sa zakonom o radu i Opštim kolektivnim ugovorom, novi predviđa odnosno zadržava koeficijente složenosti poslova iz do sada važećeg, ali i nudi neke novine kada su u pitanju poremećaji poslovanja, navodi se u saopštenju

Na sjednici Sindikalne organizacije Luka Kotor, održanoj u ponedjeljak, sa većinom glasova usvojen je predlog novog Kolektivnog ugovora, nakon pregovora koji su počeli prije godinu.

Ovlašćeni predstavnik Odbora direktora, predsjednica Ljiljana Popović Moškov, vršilac dužnosti izvršnog direktora Milko Krvavac i predsjednik Sindikalne organizacije Zdravko Vuković zvanično su svojim potpisima verifikovali primjenu novog Kolektivnog ugovora.

Vuković je kazao da Sindikalna organizacija izražava posebno zadovoljstvo zbog usaglašavanja zahtjeva menadžmenta i Sindikata i pronalaska kompromisa u kolektivnom pregovaranju.

- Osim što je novi Kolektivni ugovor usklađen sa zakonom o radu i Opštim kolektivnim ugovorom, novi predviđa odnosno zadržava koeficijente složenosti poslova iz do sada važećeg, ali i nudi neke novine kada su u pitanju poremećaji poslovanja, navodi se u saopštenju, prenosi Mina.

Popović Moškov je kazala da je Odbor direktora Luka Kotor zahvalio zaposlenima i Sindikalnoj organizaciji što su imali razumijevanja za potrebom Odbora direktoa da u pojedinim i definisanim situacijama, koje ugrožavaju poslovanje društva, a kakvo smo imali tokom pandemije, preduzme mjere u mnogo kraćem vremenskom periodu nego što je predviđao prethodni Kolektivni ugovor.

- Naredna obaveza koja proističe iz potpisanog Kolektivnog ugovora jeste obaveza menadžmenta da u roku od 15 dana od potpisivanja predloži novi akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:02