/ andrija mandić
04/10/2024 u 14:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mandić posjetio Dispečerski centar italijanske energetske kompanije Terna

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i predsjednici Odbora direktora EPCG i CGES-a, Milutin Đukanović i Aleksandar Mijušković, posjetili su Dispečerski centar italijanske kompanije Terna u Rimu – najsavremeniji u Evropi.

U kompaniji su istakli dobru saradnju sa CGES-om, kompanijom sa kojom je realizovan projekat podmorskog kabla između Italije i Crne Gore.

Kako su istakli, kompanija želi da osnaži energetski sistem povećanjem konekcija sa susjednim zemljama. U razgovoru sa predsjednikom Mandićem istaknut je značaj razvoja mreže i integracije tržišta električne energije.

- Tokom posjete, crnogorska delegacija je imala  priliku da se detaljnije upozna sa poslovnim procesima i operacijama Dispečerskog centra, kao i sa najsavremenijom tehnologijom i praksom za upravljanje elektroenergetskim sistemom i to u vrlo zahtjevnim uslovima velikog učešća proizvodnje obnovljivih izvora električne energije- navodi se u saopštenju.

Posjeta Terni predstavlja regionalnu saradnju u energetskom sektoru. Ova posjeta, takođe je i korak ka jačanju veza između crnogorskih energetskih kompanija i regionalnih partnera, što doprinosi daljoj integraciji i povezivanju tržišta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 14:12