НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ / - НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ
02/06/2022 u 11:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Вријеме је да поштени грађани и привредници добију свој "Отворени Балкан"

Он је поручио да на несрећу црногорских ЕУ фанатика, њихова љубав и страст према ЕУ остаће неузвраћена и несрећна

Мафија већ 30 година има свој “Отворени балкан”. Вријеме је и да поштени грађани и привредници добију свој “Отворени Балкан”, поручио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

 - Задивљујућа је опијеност и заљубљеност црногорске политичке и НВО “елите” у Брисел и ЕУ. Још увијек не могу да прихвате реалност да се ЕУ у овом формату више неће ширити и да Црна Гора и остала екипа “понављача” никад неће бити чланице ЕУ. Напротив, за сваког реалног и озбиљног посматрача прилика у Бриселу, јасан је и неповратан тренд урушавања утицаја ЕУ на земље чланице и тај тренд се додатно убрзава због тешких последица рата у Украјини и увођења санкција Русији - навео је Медојевић.

Он је поручио да на несрећу црногорских ЕУ фанатика, њихова љубав и страст према ЕУ остаће неузвраћена и несрећна. 

 - Зато је питање снажења и институционалног уређења регионалне сарадње од највећег националног интереса за све земље у региону. Црна Гора као мала и отворена економија има највећи могући интерес да се олакша кретања људи, капитала, роба и услуга у региону.  Имајући у виду историјат међусобних односа и повезаност са Србијом, цијеним да би управо ове двије државе могле билатералним споразумима да регулишу међусобну сарадњу која би онда постала модел и за читав регион - навео је он.

Према његовим ријечима, само острашћени екстремисти и послушници глобалне дубоке државе желе да задрже постојеће националне и државне торове, како би и даље јачали своје корумпиране и криминализоване режиме и ширили национализам и екстремизам, тражили непријатеље и у регионалној сарадњи видјели опасност и пријетње.

 - Мафија већ 30 година има свој “Отворени балкан”. Вријеме је и да поштени грађани и привредници добију свој “Отворени балкан”. ЕУ није више никаква алтернатива. Она се полако гаси, јер губи смисао. Као СФРЈ крајем осамдесетих. Сви су знали да је тој држави крај и том формату и да су неопходне или радикалне реформе или миран разлаз. ЕУ нестаје, а проблеми и изазови за државе западног балкана остају. Само прави визионари имају храброст да виде свијет и Европу реалним очима и да покрену нове процесе који ће донијети само добро и привреди и грађанима. Уз максимално поштовање суверенитета и територијалног интегритета сваке државе и добру вољи да сарадња и заједнички рад замјене мржњу и сукобе - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:47