Радончић и Медојевић / - извор: Фото колаж/ Аваз.ба
06/06/2022 u 20:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић новчано кажњен због клевете о Фахрудину Радончићу

Виши суд у Подгорици се, између осталог, позвао и на одредбе Устава Црне Горе, али и Европске конвенције, која гарантује неповредивост психичког и физичког интегритета човјека, његове приватности и личних права

Виши суд у Подгорици, као другостепени, донио је пресуду којом се лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић осуђује на новчану казну од 1.000 еура, коју након 15 дана од правоснажности пресуде, под пријетњом принудног извршења, мора уплатити Фахрудину Радончићу због изазивања душевног бола и атака на кредибилитет, пише Аваз.ба.

Наиме, како пише Аваз.ба ова пресуда бр. 2937/20, дониjета jе 24.04.2022. године, jер jе Медоjевић на свом Твитер налогу, нападаjући Обавjештаjну службу Црне Горе као наводно нарко-експозитуру, предсjедника Црне Горе Мила Ђукановића и тадашњег предсjедника Косова Хашима Тачиjа, лажно навео и то да, наводно, Фахрудин Радончић, као министар сигурности БиХ, даjе лажне пасоше поjединцима из jедног криминалног клана.

Виши суд у Подгорици се, између осталог, позвао и на одредбе Устава Црне Горе, али и Европске конвенције, која гарантује неповредивост психичког и физичког интегритета човјека, његове приватности и личних права.

Медоjевић се, како наводе, ниjе поjављивао пред судом, пренио је Аваз.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 18:02