Jakov Milatović i Kunio Mikurii / - KABINET PREDSJEDNIKA CRNE GORE
20/10/2023 u 16:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Predano raditi na kadravskom jačanju Uprave prihoda i carine

Predsjednik Crne Gore primio je Generalnog sekretara Svjetske carinske organizacije Kunio Mikuriia

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa generalnim sekretarom Svjetske carinske organizacije Kuniom Mikuriiuom, sa kojim je razgovarao o nastavku podrške ove međunarodne organizacije Upravi prihoda i carina Crne Gore.

- Prepoznajući važnost Uprave po Crnu Goru i građane treba predano raditi na njenom kadrovskom jačanju, afirmisanjem službenika koji uživaju lični i profesionalni kredibilitet ali i ukupnoj modernizaciji i prilagođavanju rada Uprave prihoda i carina svjetskim i evropskim standardima - kazao je predsjednik Milatović.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno nastaviti rad na daljoj integraciji ove ustanove koja je nastala prije tri godine spajanjem dvije uprave, kao i da je akcenat potrebno staviti na bolje upravljanje bazama podataka, koordinaciju između institucija, digitalizaciju i korišćenje novih tehnologija kao ključ efikasnije uprave u borbi protiv sive ekonomije i nelegalne trgovine.

Ocijenjeno je da je politička podrška institucionalnoj stabilnosti i radu Uprave važan osnov za njenu dalju profesionalizaciju i unaprjeđenje efikasnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:55