Централна банка Црне Горе / - ЦБЦГ
14/08/2021 u 10:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Милатовић: Сметам Жугићу, па ниjесам именован

Милатовић jе казао да ниjе поменуто ни то да jе био предсjедник мањинских акционара исте компаниjе и да су њени акционари jедини коjи су исплаћени, иако jе запала у стечаj

Кандидат Електропривреде Црне Горе (ЕПЦГ) за одбор директора Прве банке, Jанко Милатовић, саопштио jе да ниjе добио сагласност Централне банке за то именовање, jер га jош актуелна управа врховне монетарне институциjе не жели у испитивању Прве банке.

– Наравно и очекивано, из ЦБЦГ jе саопштен врло малициозан навод да немам потребне референце за чланство jер сам био 'менаџер за свадбе и дочеке'. Намjерно ниjе поменуто да сам заправо био jедно вриjеме управник хотела, а то jе подразумиjевало строго вођење рачуна о имовини и запосленима у читавом ХТП Оногошт. Ако то ниjе била руководећа позициjа, онда не знам шта jе – рекао jе Милатовић у реаговању, преноси портал РТЦГ.

Милатовић jе казао да ниjе поменуто ни то да jе био предсjедник мањинских акционара исте компаниjе и да су њени акционари jедини коjи су исплаћени, иако jе запала у стечаj. Такође, на основу планова и анализа коjе сам израђивао, ХТП-у jе одобрено пет кредита, од коjих jе jедна добиjена сагласност од саме Прве банке.

– Могу истаћи и то да сам добио лично одобрење од човjека коjи jе био стечаjни управник, и у личноj управи и у стечаjу и касниjе, да га поменем, и да ми jе казао да ће све радо потврдити, и истинско му хвала на томе, а то jе господин Драган Смоловић  навео jе Милатовић.

Према његовим риjечима, кључна ствар у свему овоме jе то да jош актуелна управа ЦБЦГ не жели да у испитивању пословања Прве банке учествуjе неко ко jе три децениjе на супротном политичком полу у односу на њих, ко jе поштено радио и никоме ништа ниjе украо.

– Jанко Милатовић никад ништа ниjе урадио да би се тога стидио. Jе ли Радоjе Жугић, нека види кад остане сам са собом. Он jе, иначе, неко ко jе одавно препознат као извршилац послова и радњи за браћу Ђукановић. А Прва банка, коjу он сад штити од мене, иначе jе финансиjер многих сумњивих лица, па сада jа сметам. Али нека, она ме више не интересуjе, а свако ће добити по заслугама. Мени остаjе да се пуно захвалим на своj искреноj подршци коjу сам добио од jуче, то jе за мене наjвећа побjеда, а Бог види све и врховни jе судиjа – навео jе Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:55