/ - SA SASTANKA
30/06/2022 u 18:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma i Asocijacija Menadžera CG potpisali Sporazum o saradnji

Ministar Đurović poručio je da Vlada ostaje otvorena za sve sugestije i prijedloge Asocijacije Menadžera

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma i Asocijacija Menadžera Crne Gore potpisali su Sporazum o saradnji koji otvara nove mogućnosti za njeno unaprjeđenje kroz zajedničke aktivnosti, uzajamnu pomoć i podršku.

- Dvije strane prepoznale su izuzetan potencijal u razmjeni iskustava i mogućnostima djelovanja u narednom periodu. Zaključeno je da potpisnici Sporazuma dijele zajedničke vrijednosti i ciljeve, usmjerene na ekonomski razvoj i održivost crnogorske privrede kao i na unaprjeđenje menadžerskih i preduzetničkih znanja i vještina. Sporazum predviđa saradnju u sljedećim oblastima: praćenja pojava i kretanja u privredi i ocjenjivanja njihovog dejstva na ekonomska kretanja u zemlji, razmjenu znanja, ekspertiza i dobrih praksi, obostrano pružanje pravovremenih i kvalitetnih informacija, organizovanje zajedničkih konferencija i događaja koji promovišu različite privredne djelatnosti i edukativne sadržaje, pomoć i podršku u uspostavljanju saradnje i povezivanju sa ostalim organizacijama, institucijama i naučnim ustanovama. Kao posebna polja saradnje navode se međusobna podrška, razmjena iskustava na polju ekonomske diplomatije, međunarodne saradnje, evropskih integracionih procesa u cilju što boljeg pozicioniranja i promocije crnogorskih privrednih potencijala, saradnja na polju digitalne transformacije, privrede i javne uprave, nastavak saradnje i podrške projektu dodjele nacionalne nagrade najuspješnijim menadžerima/kama i preduzetnicima/cama godine, kao i saradnja na projektima za ekonomsko snaženje i unaprjeđenje menadžerskih i preduzetničkih vještina žena- navode u saopštenju.

Predloženo je da se saradnja u navedenim oblastima sprovodi kroz zajedničke sastanke, radionice, seminare, okrugle stolove, konferencije i druge aktivnosti koje bi bile usmjerene na promociju menadžerske profesije i znanja, unaprjeđenje uslova poslovanja, slobodnog kretanja ljudi, robe i kapitala.

- Kao jedna od prvih aktivnosti dogovorena je komunikacija sa Ministarstvom prosvjete i drugim nadležnim institucijama kako bi se adresirao problem, sa jedne strane nedostatka kvalitetnog kadra u sektorima poput ugostiteljstva, a sa druge hiperprodukcije određenih zanimanja. Bilo je riječi i o rješenjima za poboljšanje poslovnog ambijenta u zemlji, zakonu o radu kao i problemima sa kojima se preduzetnici svakodnevno susrijeću- navode u saopštenju.

Ministar Goran Đurović poručio je da Vlada ostaje otvorena za sve sugestije i prijedloge Asocijacije Menadžera koju vidi kao važnog partnera u misiji povećanja ekonomskog rasta i napretka zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:59