Svečano uručenje sertifikata polaznicima prethodnog ciklusa obuke / - MF
27/05/2024 u 15:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarstvo finansija: Počela obuka za sticanje sertifikata računovođe u javnom sektoru

U ime Ministarstva finansija, ministar Novica Vuković je poželio dobrodošlicu na treću nacionalnu obuku računovođa u javnom sektoru i svečano uručenje sertifikata polaznicima prethodnog ciklusa obuke.

Zahvalio se na velikom interesovanju za ovaj program koji je od strane Ministarstva finansija prepoznat kao jedan od ključnih stubova računovodstvene reforme.

- Naš cilj je da na održiv način doprinesemo izgradnji računovodstvenih kapaciteta, a tu je i vaš doprinos jednako važan i važno je da ovu obuku shvatite kao put ličnog i profesionalnog razvoja i osnaživanja računovođa u javnom sektoru, kako bi zajednički radili na podizanju svijesti o značaju računovodstvene profesije - istakao je ministar Vuković.

Takođe, ovim se zahvalio i kolegama iz Uprave za ljudske resurse na podršci u procesu realizacije obuke, kao i predavačima i kolegama iz ispitne komisije Ministarstva finansija na posvećenosti u dosadašnjem radu i poželim jednako uspješnu treću generaciju sertifikovanih računovođa.

Potpisan sporazum o saradnji sa Institutom sertifikovanih računovođa

Poručivši da obuka jeste zahtjevna, ali će pružiti snažnu osnovu u poznavanju međunarodnih računovodstvenih standarda za javni sektor i nacionalnog budžetskog računovodstva, koja će kasnije olakšati primjenu nove računovodstvene regulative. Znanja i vještine koje se stiču na ovoj obuci biće snažna potpora u budućem radu, a iskustvo prenešeno od strane kolega predavača neprocjenjivo za prevazilaženje budućih izazova.

Uz čestitke kolegama koji su položili ispit za sticanje zvanja računovođe u javnom sektoru i kojima su danas uručeni sertifikati, ministar je poželio uspješan i srećan rad.

                                                                                                                  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 22:34