Saša Mujović / - FOTO: BOJANA BOžOVIć
12/01/2024 u 16:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarstvo pozdravilo odluku o isplati zimnice radnicima EPCG Željezara Nikšić

Reakcija uprave EPCG za isplatu zimnica je potez koji je u skladu sa naporima Ministarstva da se nađe renomirani partner, ali i sa obećanjima radnicima prilikom donošenja odluke EPCG o kupovini Željezare, navodi se u saopštenju

Ministarstvo energetike i rudarstva pozdravlja odluku uprave Elektroprivrede Crne Gore da isplati zimnicu radnicima EPCG Željezare Nikšić.

- Zapolesnima Željezare Nikšić isplaćena je otpremina po principu po kojem je to urađeno za matičnu kompaniju, ali i sva ostala preuzeća EPCG grupe, na intervenciju ministra energetike i rudarstva prof. dr Saše Mujovića. Ministarstvo energetike izražava zahvalnost upravi EPCG što su ispunili obećanje dato zaposlenima u Željezari Nikšić, saopšteno je iz tog resora.

Kako su kazali, iako se kompanija suočava sa brojnim izazovima, perspektiva za njeno dalje poslovanje ogleda se u velikom broju zanteresovanih za učešće na javnom pozivu za davanje u zakup čeličane i kovačnice, ali i spremnosti zaposlenih da daju svoj doprinos tom procesu.

- U tom smilu, od suštinskog značaja je da se situacija u kompaniji dodatno ne komplikuje u samom finišu pronalaska kredibilnog partnera sa potencijalom i vizijom za pokretanje pogona u kompaniji. Zbog toga je reakcija uprave EPCG za isplatu zimnica potez koji je u skladu sa naporima Ministarstva da se nađe renomirani partner, ali i sa obećanjima radnicima prilikom donošenja odluke EPCG o kupovini Željezare, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. jul 2024 15:20