Moren, Abazović, Đurović / - MOREN, ABAZOVIć, ĐUROVIć
25/05/2023 u 11:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Moren sa Abazovićem: Crna Gora destinacija o kojoj se sanja

Predsjednik francuske regije Normandija Erve Moreno je iskazao interesovanje za intenziviranje privredne saradnje sa Crnom Gorom

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa predsjednikom francuske regije Normandija Erveom Morenom (Hervé Morin) koji sa delegacijom prvi put boravi u Crnoj Gori.

Abazović je pozdravio dosadašnju odličnu bilateralnu saradnju i snažno savezništvo u okviru NATO-a, te zahvalio na podršci Francuske evropskoj integraciji Crne Gore.

- Crna Gora na svom evropskom putu ostaje posvećena daljem ekonomskom razvoju i privlačenju kredibilnih investitora. U tom smislu zainteresovani smo za snaženje partnerstva sa Normandijom i dalju promociju naše zemlje kao privlačne investicione i turističke destinacije, poručio je premijer.

U tom kontekstu, pozitivnim je istakao uspostavljanje direktne avio-konekcije između Crne Gore i Francuske i istakao potencijal za intenziviranje avio saobraćaja sa Normandijom u cilju snažnijeg ekonomskog povezivanja sa ovom francuskom regijom.

Predsjednik francuske regije Normandija Erve Moreno je iskazao interesovanje za intenziviranje privredne saradnje sa Crnom Gorom.

- Normandija želi saradnju sa Vašom zemljom u svim oblastima gdje za to postoji i najmanji potencijal. Crna Gora je destinacija o kojoj se sanja - naglasio je on.

On je istakao da je dalja izgradnja Evropske unije faktor stabilnosti za sve evropljane.

- Crna Gora je članica NATO-a, a Evropska unije se oslanja na NATO. Vi želite brz progres ka Evropskoj uniji, i zaslužujete to, zaključio je Moreno.

Razmijenjena su mišljenja o mogućnostima daljeg snaženja ekonomske saradnje i većeg prisustva francuskih investicija, posebno u oblasti energetike, poljoprivrede i zdravstvenog turizma te dogovorena posjeta privredne delegacije Normandije Crnoj Gori.

Sastanku je prisustvovao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:27