/ foto - M.L.V.
16/10/2023 u 13:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nacionalni parkovi ostvarili prihod od preko tri miliona

Prema podacima preduzeća koje upravlja parkovima, u prirodi Durmitora, Biogradske gore, Lovćena, Skadarskog jezera i Prokletija, uživalo je oko 670 hiljada posjetilaca

Nacionalni parkovi Crne Gore su od početka godine ostvarili prihod od preko tri miliona eura, što je 120 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Prema podacima preduzeća koje upravlja parkovima, u prirodi Durmitora, Biogradske gore, Lovćena, Skadarskog jezera i Prokletija, uživalo je oko 670 hiljada posjetilaca.

„U poređenju sa 2019. godinom, koja se smatrala rekordnom sa oko 550 hiljada posjeta, ovogodišnji rezultat premašio je sva očekivanja. U odnosu na prošlu godinu, broj posjetilaca je 47 odsto veći“, naveli su iz preduzeća.

Direktor preduzeća, Vladimir Martinović, kazao je da su posvećenost, istrajan i timski rad svih kolega dali odlične rezultate koji su za ponos, ali i obavezuju.

„Planovi i programi za naredne godine već se uveliko pripremaju i zaštita i održivo upravljanje parkovima nam je prioritet", zaključio je Martinović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:57