/ - FOTO: MINISTARSTVO SAOBRAćAJA
02/10/2024 u 12:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Najavljene investicije pospješiće rast ekonomija

Ministarka saobraćaja Maja Vukićević primila je u posjetu ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Barisu Kalkavana. Sastanak je bio je prilika da se razmijene mišljenja vezana za sferalnu sliku stanja i aktivnosti iz resora Ministarstva saobraćaja.

Ambasador Kalkavan rekao je da Turska pruža punu podršku aktivnostima ovog resora, koji za prioritete vidi krupne infrastrukturne projekte od velikog značaja za region i Evropu.

Vukićević: Za Crnu Goru izuzetno važna pruga Beograd-Bar

- Procenat prisustva registrova nih, renomiranih turskih kompanija na domaćem tržištu, naročito poslednjih godina, ima tendenciju rasta. Realizovani, otvoreni i budući projekti, kao i prostor za potencijalnu saradnju na polju pružanja podrške kanalom tehničke ekspertize, u cilju unapređenja domaćih administrativnih kapaciteta i razmjene praksi koje su se pokazale dobrim, indikator su dobrih bilateralnih odnosa naše dvije zemlje. Najavljene investicije iz inostranih privatnih sektora će, takođe, pospješiti rast obije ekonomije- kazala je ministarka saobraćaja Maja Vukićević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 12:18