Potpisivanje sporazuma / - FOTO: MINISTARSTVO KAPITALNIH
20/05/2023 u 13:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpisan Sporazum o međunarodnom drumskom prevozu između Crne Gore i Švajcarske

Ibrahimović je istakao i da danas potpisani Sporazum znači korak ka produbljivanju međunarodne saradnje i približavanju Crne Gore evropskom sistemu vrijednosti i načinu poslovanja

Potpredsjenik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović, i ambasador Švajcarske, Urs Schmid, danas su u Podgorici potpisali Sporazum o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta između Vlade Crne Gore i Švajcarskog Saveznog Vijeća.

Ibrahimović je istakao da je potpisivanje ovog sporazuma vrlo značajno za crnogorske prevoznike imajuću u vidu da Crna Gora i Švajcarska nijesu u prethodnom periodu uredile odnose u prevozu putnika i tereta na bilateralnom nivou u oblasti drumskog prevoza.

- Crna Gora od obnove nezavisnosti želi da na bilateralnom nivou uredi prevoz putnika i tereta, kako sa zemljama regiona tako i sa evropskim državama, u skladu sa svojom politikom u ovoj oblasti - naglasio je on.

Takođe, Ibrahimović je istakao da ministarstvo Ministarstvo kapitalnih investicija vodi politiku liberalizacije prevoza tereta sa svim partnerskim zemljama koje imaju sličnu politiku u međunarodnom drumskom prevozu, dok je ambasador Urs Schmid istakao da ga posebno raduje činjenica da je potpuna liberalizacija prevoza tereta dogovorena i sa Crnom Gorom, što znači da za obavljanje prevoza tereta između dvije države nisu potrebne dozvole, čime se ubrzavaju administrativne procedure i smanjuju troškovi.

Nakon potpisivanja Sporazuma, obje strane su istakle zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dva resorna ministarstva, uz nadu da ista može biti dodatno unaprijeđena.

Ibrahimović je istakao i da danas potpisani Sporazum znači korak ka produbljivanju međunarodne saradnje i približavanju Crne Gore evropskom sistemu vrijednosti i načinu poslovanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 15:52